Διοικητικό συμβούλιο

Στις 13/12/2001 συνεδρίασαν τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. και συγκροτήθηκαν σε σώμα όπως καταγράφεται στην Γ πράξη τους που ακολουθεί:
 

ΠΡΑΞΗ 1η

θέμα: Συγκρότηση σε σώμα του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της Αδελφότητας Φιλιωτών Καλαβρυτινών «Ο Άγιος Βλάσιος».

    Στην Αθήνα και στο γραφείο του κ. Μητρόπουλου Γεωργίου, Δικηγόρου, οδός Γλάδστωνος 3, 4ος όροφος, συνεδρίασαν σήμερα 13/12/2001, ημέρα Πέμπτη και ώρα 6 και 30′ λεπτά το απόγευμα, ύστερα από πρόσκληση του πλειοψηφούντος συμβούλου κ. Γιαννακόπουλου Κων/νου, τα νεοεκλεγέντα μέλη της Αδελφότητας Φιλιωτών Καλαβρυτινών «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣ ΙΟΣ» με θέμα προς συζήτηση την εκλογή Προεδρείου και την συγκρότηση τους σε σώμα:
    Στην αρχή τον λόγο πήρε ο πλειοψηφών Σύμβουλος κ. Γιαννακόπουλος Κων/νος ο οποίος είπε τα εξής:
   Ζήτησα να παρίστανται όλα τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. προκειμένου να ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως για την άριστη συνεργασία που είχαμε κατά τη 3ετία που έληξε και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Αντωνόπουλο που είχε την καλοσύνη να ανταποκριθεί και να παραστεί στη συνεδρίαση, ευχαριστώ δε όλους ανεξαιρέτως για ό,τι ο καθένας έκανε και κυρίως για τη σύμπνοια που είχαμε στη διάρκεια της θητείας μας.
    Ζήτησα ακόμη να είναι παρόντες και όλοι οι υποψήφιοι των τελευταίων αρχαιρεσιών είτε εξελέγησαν ως τακτικά μέλη του Δ.Σ. είτε εξελέγησαν ως αναπληρωματικά, για να τους ευχαριστήσω που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση μου και έθεσαν τον εαυτόν τους στη βάσανο της εκλογικής διαδικασίας. Τους ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τους νέους υποψηφίους και μάλιστα και νέους στην ηλικία και παρακαλώ όλους, παλιούς και νέους, παραμένοντας και απερχόμενους, τακτικούς και αναπληρωματικούς του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής να μείνουμε όλοι κοντά στο Προεδρείο που θα εκλεγεί και στο Δ.Σ. και να βοηθήσουμε όλοι, να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για το καλό της Αδελφότητας, για το καλό όλων μας.
    Εις ό,τι αφορά στη διαδικασία της Εκλογής Προεδρείου προτείνω την εξής διαδικασία! Αφού διαβάσουμε από το Καταστατικό τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις του Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα και Ταμία, καθένας να εκθέσει σ’ όλους μας την άποψη του για τον εαυτόν του, πού κατά τη γνώμη του, θα αποδώσει περισσότερο.
(Ακολουθεί η ανάγνωση τον Καταστατικού και συγκεκριμένα των άρθρων που αναφέρονται στον Πρόεδρο – Αντιπρόεδρο – Γραμματέα – Ταμία – Κοσμήτορα.)
    Μετά την ανάγνωση των συγκεκριμένων άρθρων συνέχισε ο ίδιος κ. Γιαννακόπουλος Κων/νος, Πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. και πλειοψηφών Σύμβουλος: Εις ό,τι με αφορά δεν ενδιαφέρομαι για καμία θέση στο Προεδρείο. Πίστη μου είναι ότι εμείς ό,τι είχαμε να δώσουμε το δώσαμε στην 3ετία που πέρασε, θα πρέπει να υπάρχει εναλλαγή των προσώπων στη θέση του Προέδρου, Αντιπροέδρου κ.λπ. Πέρα από τις συγκεκριμένες θέσεις, έχουμε και άλλες δουλειές που πρέπει να τις αναλάβουμε υπεύθυνα όπως η Έκδοση του Περιοδικού, το Μητρώο, το Ημερολόγιο τσέπης και ό,τι άλλο έχει εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση.Θα προτιμούσα να μείνω υπεύθυνος έκδοσης του Περιοδικού, εφόσον δεν ενδιαφέρεται κάποιος άλλος. Είναι ίσως η σημαντικότερη προσπάθεια που κάνουμε και απαιτεί πολύ κόπο και χρόνο. Ευχαρίστως να αναλάβω αυτή την υποχρέωση και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις σε όλους τους τομείς. Δηλώνω απερίφραστα ότι θα είμαι στο πλευρό όλων και θα εργαστώ περισσότερο από όσο εργαζόμουν. Όμως θα πρέπει να δώσουμε καινούργια ώθηση στο όχημα της Αδελφότητας, να κάνουμε ένα νέο άλμα προς τα εμπρός και να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους να πιστέψουν ότι υπάρχει χώρος για όλους και δε μένει στον καθένα παρά να θελήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα κοινά, να εργαστεί για τα κοινά, για το καλό όλων. Έχετε το λόγο να εκφράσετε όλοι τις θέσεις σας για τον εαυτόν σας και σε δεύτερο γύρο θα εκφράσουμε τις θέσεις μας ο καθένας για τους άλλους.
    Ακολούθως το λόγο πήρε ο κ. Αντωνόπουλος Αλέξιος, αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. και δήλωσε ότι παραμένει στο πλευρό του Δ.Σ. και είναι στη διάθεση του Προεδρείου να βοηθήσει όπου χρειαστεί και όσο μπορεί. Ο Προεδρεύων της συνεδριάσεως ευχαρίστησε τον κ. Αντωνόπουλο για την συγκινητική στάση του και έδωσε το λόγο στον Ταμία του απερχόμενου Δ.Σ. κ. Καραμάνο, ο οποίος έθεσε τον εαυτόν του στη διάθεση του Δ.Σ. και δήλωσε πρόθυμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του είτε από τη θέση του Ταμία είτε από οποιαδήποτε άλλη θέση.
    Το λόγο πήραν κατά σειράν ο Αντιπρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. κ. Παναγόπουλος, ο Γραμματέας κ. Καρακωνσταντής, ο κ. Μητρόπουλος και οι νεοεκλεγέντες κ. Κιούση, κ. Κόλλιας, κ. Παπαγιαννακόπουλος και κ. Αναστασόπουλος και όλοι τους τόνισαν την ανάγκη να παραμείνει στη θέση του Προέδρου ο κ. Γιαννακόπουλος τουλάχιστον για μια ακόμη 3ετία. Ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας του απερχόμενου Δ.Σ. κ.κ. Παναγόπουλος και Καρακωνσταντής έθεσαν τους εαυτούς τους στη διάθεση του Δ.Σ. ενώ οι νεοεκλεγέντες υποστήριξαν με σθένος ότι το Προεδρείο πρέπει να παραμείνει ως έχει στη θέση του και εκείνοι είναι πρόθυμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί και όσο μπορούν.
    Ο Προεδρεύων κ. Γιαννακόπουλος πήρε το λόγο και πρότεινε τη θέση του Προέδρου να καταλάβει ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγόπουλος, ο οποίος έχει προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στην Αδελφότητα για πολλά χρόνια, τη θέση του Αντιπροέδρου να καταλάβει ο Γραμματέας κ. Καρακωνσταντής και τη θέση του Γραμματέα ο κ. Μητρόπουλος που κι εκείνος έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Δ.Σ. και στην Αδελφότητα σχεδόν 10 χρόνια τώρα. Στη θέση του Ταμία να παραμείνει ο κ. Καραμάνος, εφόσον το επιθυμεί, αφού είναι ο μόνος που έχει χρόνο να τρέχει στις τράπεζες ως συνταξιούχος.
Όμως όλοι επέμειναν με πρώτο τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγόπουλο να παραμείνει ο Πρόεδρος κ. Γιαννακόπουλος στη θέση του και ο κ. Μητρόπουλος και οι νεοεκλεγέντες υποστήριξαν και επέμειναν όλο το Προεδρείο να παραμείνει στη θέση του. Το άλμα έγινε και πρέπει να συνεχιστεί με το ίδιο Προεδρείο στη θέση του. Όλοι δήλωσαν και πάλι πρόθυμοι να δουλέψουν όσο μπορούν περισσότερο. Ύστερα από την ομόθυμη επιμονή όλων ο Προεδρεύων κ. Γιαννακόπουλος συγκινημένος απεδέχθη να παραμείνει το Προεδρείο ως έχει στη θέση του ήτοι Πρόεδρος ο κ. Γιαννακόπουλος Κων/νος, Αντιπρόεδρος ο κ. Παναγόπουλος Γεώργιος, Γεν. Γραμματέας ο κ. Καρακωνσταντής Ιωάννης.
    Ο κ. Γιαννακόπουλος πρότεινε και τα μέλη του Δ.Σ. ομόφωνα απεδέχθησαν ο κ. Μητρόπουλος Γεώργιος να οριστεί Ειδικός Γραμματέας και να παραμείνει σύνδεσμος της Αδελφότητας τόσο με το Δήμο Λευκασίου όσο και με τις άλλες υπηρεσίες, Νομαρχία Αχαΐας, Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος και Υπουργεία. Η κ. Κιούση Ανδρομάχη να οριστεί Κοσμήτωρ με τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις που ορίζει το Καταστατικό, διοργάνωση εκδηλώσεων κ.λπ. από κοινού με τον Αντιπρόεδρο. Ο κ. Κόλλιας Αλέξιος ως Πρόεδρος και του Αθλητικού Ομίλου Φίλιων «Ο Λάδων» να δραστηριοποιηθεί εντός του Δ.Σ. της Αδελφότητος και να προαγάγει τα θέματα του Αθλητισμού και των νέων γενικότερα. Ο κ. Παπαγιαννακόπουλος Ιωάννης να ασχοληθεί με την ηλεκτρονική καταγραφή των ονομάτων όλων των μελών της Αδελφότητας και την ολοκλήρωση του Μητρώου μελών με στόχο και την έκδοση του Ημερολογίου τσέπης (ατζέντας).
    Ταμίας να παραμείνει ο κ. Καραμάνος Κων/νος με βοηθό του τον νεοεκλεγέντα κ. Αναστασόπουλο Θεμιστοκλή, Τραπεζικό Υπάλληλο, τους οποίους να εξουσιοδοτήσουμε να ενεργούν τις όποιες οικονομικές δικαιοπραξίες, αναλήψεις, καταθέσεις, εισπράξεις επιταγών, κ.λπ. για λογαριασμό του Δ.Σ. της Αδελφότητας Φιλιωτών «Ο ΑΠΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ». Να ανοίξουμε δε λογαριασμό και στην Τράπεζα Πειραιώς, Υποκατάστημα Παγκρατίου, όπου υπηρετεί ο κ. Αναστασόπουλος για αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση.
Τα μέλη του Δ.Σ. ομόφωνα απεδέχθησαν και ψήφισαν ως:


1. Πρόεδρο τον κ. Γιαννακόπουλο Κων/νο
2. Αντιπρόεδρο τον κ. Παναγόπουλο Γεώργιο
3. Γεν. Γραμματέα τον κ. Καρακωνσταντή Ιωάννη
4. Ειδικό Γραμματέα και σύνδεσμο με το Δήμο Λευκασίου και τις άλλες υπηρεσίες τον κ. Μητρόπουλο Γεώργιο
5. Κοσμήτορα την κ. Κιούση Ανδρομάχη
6. Ταμία τον κ. Καραμάνο Κων/νο με βοηθό του τον κ. Αναστασόπουλο Θεμιστοκλή τους οποίους και εξουσιοδοτεί να ενεργούν τις όποιες οικονομικές δικαιοπραξίες, εισπράξεις, πληρωμές, αναλήψεις, καταθέσεις, εισπράξεις επιταγών κ.λπ. στα Πιστωτικά Ιδρύματα και το Ταχυδρομείο.
Στον κ. Κόλλια Αλέξιο ανέθεσε τα αθλητικά και τα θέματα Νεολαίας και στον κ. Παπαγιαννακόπουλο Ιωάννη την ηλεκτρονική καταγραφή των στοιχείων όλων των μελών και φίλων της Αδελφότητας προκειμένου να ολοκληρωθεί το Μητρώο μελών της Αδελφότητας, να διευκολυνθεί η διακίνηση του Περιοδικού και να εκδοθεί το Ημερολόγιο τσέπης (ατζέντα) το δυνατόν συντομότερα.

Αφήστε μια απάντηση